Congres EAHSA

Leoni Jansen presenteerde energiek als altijd de ‘stand van het land’ op het gebied van ouderenzorg in Nederland en illustreerde met live interviews, filmmateriaal en fotografie de cultureel maatschappelijke kant van ouderenzorg. In hoog tempo wisselden de voorbeelden elkaar af. Studenten kwamen vertellen hoe het is om samen met de ouderen de gang te delen in een bejaardentehuis van Humanitas in Deventer, dat later ook internationaal viraal zou gaan. Foto’s van het Gemeentearchief uit de serie “Oud in Amsterdam’ (zie afbeelding) toonden het leven van alledag.

 

Naast de update van beleidsrichtingen rond decentralisatie in de zorg door de Amsterdamse wethouder Eric van den Burg en de presentatie van een aantal burgerinitiatieven  was er ook de vrolijke energie van oud & jong op de dansvloer of het dorpsplein.

 

En aandacht voor De Youngsters, de onvolprezen fotoserie van Anne Dijkhorst over de paradijsvogels van de babyboom generatie. Ooit de grondleggers  van de pop generation, nu de voorbeelden van Het Nieuwe Ouder Worden.