IN JE UPPIE

In je Uppie

Soms loop je in je eentje te piekeren over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen, om je uit te spreken of te luisteren naar hoe anderen het aanpakken. Dat kan. In je Uppie is een ontspannen gesprek, waarbij we het hebben over belangrijke onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt.

 

Ongebruikelijke thema’s

Centraal staan thema’s die normaal gesproken niet zo vaak aan de orde komen, zoals spijt, afscheid of familie. Het zijn geen ‘zware’ gesprekken, we hebben het er gewoon eens over. Een luisterend oor aan tafel biedt herkenning, inspiratie en steun, zo merken wij. en leeftijdsgenoten kennen de gelaagdheid van je leven. Die snappen gewoon wat je bedoelt als je het hebt over – ik noem maar een voorbeeld – de strenge jaren vijftig.

 

Koffie & kletsen

Als je ouderen vraagt wat ze het allerliefste doen hoor je vaak “koffie drinken met leeftijdgenoten en wat over het leven kletsen”. Dus dat zijn we gaan doen. Op plekken waar ouderen toch al zijn (koffie ochtenden in de wijk, de boeken – of knutselclub ), met een gespreksleider erbij die het geheel lichtjes in goede banen leidt, uitnodigende communicatie en een hoop lol.

 

Friesland en Amsterdam

In je Uppie gesprekken vinden plaats in Leeuwarden en in verschillende Friese dorpen en vanaf begin 2019 in Amsterdam in de verschillende vestigingen van de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) en De Nieuwe Liefde.

 

Zie hier alle info, meer data en tijden volgen.