UP! Een nieuwe kijk op ouder worden

WAARDECREATIE

Onze droom: een samenleving waarin elke leeftijd waarde heeft.

 

UP! gelooft in persoonlijke groei tot de laatste snik. Blijf je verbazen, blijf in beweging, tot het stopt.

Als je ouder wordt, ligt eenzaamheid op de loer. Hoe beter je je kan verhouden tot wat er op je af gaat komen als je ouder wordt, hoe beter je er voor jezelf kan zijn én een ander. Je kan eenzaamheid maar beter voor zijn.

 

In de media is ‘jong’ vaak leidend. Jongeren en hun kijk op de wereld vormen de meetlat waarlangs we oordelen. We kijken ook graag naar jong: mooie gave lichamen, fijne energie, sprankelende ideeën. Daar is niks mis mee, maar de keerzijde van de medaille is dat ‘oud’ er wat bekaaid afkomt, terwijl precies daar zoveel waarde zit aan ideeën, relativering, kennis en ervaring.

 

Juist nu – in onze maatschappij waar je veel zaken zelf moet oplossen en technologie een groeiende rol speelt – is het goed om gewoon wat meer naar elkaar om te kijken, een praatje te maken, samen op te trekken.

 

ONTMOETING TUSSEN GENERATIES

Bij de UP! programma’s praten we live door over uiteenlopende thema’s die ertoe doen als je ouder wordt. Voor oud én jong, want ouder worden we allemaal, elke dag weer.

Kenners vertellen wat ze weten over een thema. We geven aandacht aan zingeving en een betekenisvol gesprek en dagen het publiek uit om actief mee te doen. UP! houdt graag een spiegel voor: wat betekent dit (thema) voor mij?

 

UP! is inspiratie. Kom naar onze maandelijkse talkshow in Amsterdam of bezoek een van de events in het land, ontmoet anderen en maak kennis met mooie initiatieven.Hier vindt u alle info.

 

 

TALKSHOWS IN DE NIEUWE LIEFDE

Elke maand organiseert UP! in De Nieuwe Liefde in Amsterdam talkshows rond thema’s die ertoe doen als je ouder wordt. Kaarten bestelt u hier of aan de kassa van De Nieuwe Liefde.

 

De talkshows worden live gestreamd via facebook en het youtube kanaal van Nieuwe Liefde.

 

IN JE UPPIE

UP! organiseert ook toegankelijke kleinschalige themagesprekken over ongebruikelijke thema’s.

Meedoen? Deelname is gratis. Alle informatie en data vindt u hier.

 

REGIO EVENTS

Her en der in het land realiseert UP! events rond een thema. De Ontbijtshow in Schouwburg Deventer in opdracht van FNO was een groot succes:
In Leeuwarden organiseerde UP! in 2018 het WHAT’S UP symposium rondom ouderen en cultuurparticipatie in Schouwburg De Harmonie.
Een serie events rondom eenzaamheid in opdracht van het Ministerie van VWS is in voorbereiding.