0  0,00

Alet brengt je project terug tot een heldere boodschap in gewone mensentaal, waardoor de ouderen ook daadwerkelijk mee gaan doen. En daar gaat het om!

 
Tamara Schoppert
Artistiek leider ‘Over de Drempel’, aanpak eenzaamheid gemeente Leeuwarden

 

Je wil beleid richting ouderen handen en voeten geven. Hoe dan? Je hebt al een project bedacht, maar het loopt niet lekker. Er komen nauwelijks ouderen op af. Wat nu?

Er zijn allerlei situaties waarbij je een helpende hand kan gebruiken, iemand die met je meedenkt. Ik ben zo iemand.

 

Ik help je graag je strategie en concept te nuanceren, zodat je ouderen kan bereiken en betrekken. Haalbaar, effectief, snel én duurzaam. Hieronder lees je hoe dat kan uitpakken.

 

Zestigers

 

In opdracht van ouderenbond KBO-PCOB en in samenwerking met ARTIFEX vond een inspirerend lab-event plaats. Honderd zestigers vertelden elkaar in allerlei gespreksvormen hoe ze thema’s als relaties, tijd, gezondheid en klimaat ervaren, m.m.v. Liesbeth Woertmans en ANITA WITZIER.

 

Check hier de FILM! Dit smaakt natuurlijk naar meer. ook zo’n lab-event organiseren? Bel me even.

AANPAK EENZAAMHEID

 

Samen met de gemeente Leeuwarden kwam het meerjarenplan Over de Drempel tot stand. Culturele makers worden opgeroepen én gefinancierd om projecten te realiseren rondom eenzaamheid.

 

Van fotografie tot een thuisfilmfestival, van poëzie tot theater: dankzij de vele invalshoeken worden uiteenlopende ouderen bereikt.

 

LEES MEER

OUDER WORDEN

Als je ouderen wil bereiken, is het noodzakelijk om te weten wat ze doen, denken en hoe ze zich voelen. Dankzij UP! sta ik dagelijks in contact met ouderen. UP! realiseert progamma’s voor een breed publiek, podcasts én groepsgesprekken rond schurende thema’s: afscheid nemen, spijt, dood gaan.

 

Door te delen wat ons werkelijk bezighoudt, komt verbinding tot stand.

 

LEES MEER

HOE DAN?

Het ministerie van VWS wilde in het kader van EEN TEGEN EENZAAMHEID een eigentijds event om lokale coalities te stimuleren. Dat werd een viertal landelijke werkconferenties onder de titel HOE DAN.

 

Prachtige events rond succesvolle, innovatieve interventies tegen eenzaamheid. HOE DAN? biedt een waardevol platform vol kennis en inspiratie.

 

LEES MEER

DE NAAKTE WAARHEID

Het Rembrandthuis wilde meer ouderen betrekken bij haar tentoonstellingen, maar het museum is moeilijk toegankelijk voor wie wat minder goed ter been is. De oplossing? Het oudere publiek thuis opzoeken – in de wijk en de zorglocaties – en hen zelf een ets laten maken, naar Rembrandt’s voorbeeld of naar een heus naaktmodel.

 

LEES MEER

Als we gaan samenwerken, ben je uiteraard vrij te werken met vormgevers en bureaus naar keuze.

Zelf heb ik een kring freelancers om me heen, die van wanten weet op het gebied van marketing, communicatie en vormgeving.

Het draait om vertrouwen. Er zijn bureaus waarmee ik heel graag samenwerk. Zoals BWH in Leeuwarden, een groep buitengewoon kundige, no nonsense ontwerpers. Of het sympathieke WIJ STUDIO, waar de prachtigste boeken en publicaties worden gemaakt.