The Circle of Life

Door de digitale media en onze marketingmaatschappij erodeert onze gezamenlijkheid. We leven in de gesegmenteerde partjes van wat Petra Stienen zo mooi ‘de sinaasappelmaatschappij’ noemt. Er zijn bijna geen plekken meer waar oud en jong van alle kleuren en gezindten gewoon even een praatje maken, zoals eerder wel het geval was in kerk, café of buurtwinkel.

 

Tegelijkertijd zijn er in ons land ook initiatieven waar jong en oud juist de samenwerking opzoeken en elkaars kracht zien. In The Circle of Life schoven 25 van deze initiatieven aan tafel en deelden hun ervaringen met een internationaal gezelschap van professionals tijdens de internationale conferentie Long Live Arts in de Oude Kerk in Den Haag.

 

Tussen de gangen door presenteerde Leoni Jansen tal van andere internationale projecten, waarin de beeldvorming rond ouder worden aan de orde kwam, zoals deze prachtige ode aan generaties van Christine McConnell.

 

The Circle of Life liet zien hoe mooi generaties in Nederland een stokje aan elkaar kunnen doorgeven. Het stokje van liefde in Care & Culture’s kamerminiaturen, van plezier in zingen in het Groningse Jong van Hart koor of oma’s lol in koken gecombineerd met de start ups van studenten in Oma’s pop up restaurant.

 

The Circle of Life heb ik, met dank voor de regieaanwijzingen van Leoni Jansen, gemaakt in opdracht van het platform Lang leve Kunst. De productie van het diner was in handen van Anne Harinck (Bureau Spitz) en Ganna Verhoeven. De disco werd verzorgd door de ongekroonde koningin van de sjansvloer: DJ Suna van Het Danspaleis.