Een tegen Eenzaamheid

VWS maakt met het landelijke programma Een tegen Eenzaamheid het thema eenzaamheid bespreekbaar, betrekt landelijke partijen en ondernemers op het thema én bouwt aan lokale coalities door lokale coalities vorm te geven en te versterken met innovatieve programma’s.

 

 

Ik ben benaderd om een concept te bedenken om vanuit een regionale optiek te laten zien hoe sterk een lokale samenwerking kan zijn. Dit heeft geresulteerd in de HOE DAN? werkconferenties, waarin we samen met FNO (meer Veerkracht Langer Thuis) innovatieve en succesvolle interventies laten zien op het gebied van eenzaamheid en ouderen.

 

 

Overal in Nederland trekken mensen en organisaties ten strijde tegen eenzaamheid, met inzet van kunst en cultuur, met sport, met zingeving. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen weet hoe goed er wordt gedaan in dit land en hoeveel moois er wordt gemaakt?

 

 

 

HOE DAN? biedt een prachtig platform vol kennis en inspiratie. En… we richten veel tijd in voor ontmoeting, want tussen mensen, daar gebeurt het. Op HOE DAN? wordt dan ook volop zaken gedaan en ontstaan nieuwe samenwerkingen. Lokaal, maar ook landelijk, omdat we initiatieven met elkaar kunnen verbinden.

 

Door succesvolle en innovatieve projecten letterlijk podium te geven en ervaringen te delen, bieden we met HOE DAN? een schat aan informatie en inspiratie aan gemeentes en organisaties die ook graag iets aan eenzaamheid willen doen maar niet weten waar te beginnen. Of wel een idee hebben, maar niet met wie. Of al iets doen en dromen van een nieuwe samenwerking.

 

 

In 2019 vonden twee uitverkochte HOE DAN? events plaats, zie hier de filmimpressies van Leeuwarden en Tilburg.

In 2020 vinden wederom HOE DAN? events plaats.

Voor data en informatie is het handig je in te schrijven voor de nieuwsbrief van UP!.