IN JE UPPIE

In je Uppie

Soms lopen ouderen te piekeren over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen, om je uit te spreken of te luisteren naar hoe anderen het aanpakken. Dat kan bij In je Uppie. Ouderen gaan met elkaar in gesprek volgens een beproefde methodiek, erkend als effectieve sociale interventie tegen eenzaamheid.

 

Ongebruikelijke thema’s

Centraal staan thema’s die normaal gesproken niet zo vaak aan de orde komen, zoals spijt, afscheid of familie. Het zijn geen ‘zware’ gesprekken, we hebben het er gewoon eens over. Een luisterend oor aan tafel biedt herkenning, inspiratie en steun en leeftijdsgenoten kennen de gelaagdheid van je leven. Die snappen gewoon wat je bedoelt als je het hebt over – ik noem maar een voorbeeld – de strenge jaren vijftig.

 

Koffie & kletsen

Als je ouderen vraagt wat ze het allerliefste doen hoor je vaak “koffie drinken met leeftijdgenoten en wat over het leven kletsen”. Dus dat. Op plekken waar ouderen toch al zijn (koffie ochtenden in de wijk, de boeken – of knutselclub ), met een gespreksleider erbij die het geheel lichtjes in goede banen leidt en een hoop lol.

 

Verschillende regio’s in Nederland

Inmiddels hebben honderden gesprekken plaatsgevonden, waaraan duizenden ouderen hebben meegedaan.

 

In je Uppie gesprekken vinden plaats door heel Nederland, zowel live als – helemaal corona proof –  aan de telefoon. Een mobiele telefoon is niet nodig, een ouderwetse aan een draad voldoet ook. Er wordt namelijk gebeld zonder beeld en dat brengt een bijzondere focus in het gesprek.

 

Zie hier alle info, meer data en regio’s volgen.